Б И О С

ветеринарска ординација

 

Ветеринарска амбуланта БИОС, Обреновац, Здравковића улица 6, 063 343 651

САВЕТИ

ИСХРАНА ПАСА


Морам да признам да је ово питање једно од најважнијих које можете поставити ветеринару када у Ваш живот крочи мали, длакави, весели и гладни псић.


Правилна исхрана је основ за дуг и срећан живот Вашег љубимца. Пас је МЕСОЈЕД и у исхрани треба да има меса, али и храну биљног порекла.


Кроз историју пас је постао и сваштојед, али то не значи да псу треба да дајемо свашта да једе. Нажалост, ово у пракси често  срећемо. Најчешће су то остаци (отпаци) људске исхране која садржи превише соли, зачина и масноће. Наравно да ће гладан пас појести све што му дамо, али је велико питање колико ће дуго поживети и која ће се болест појавити као последица погрешне исхране. Имајте на уму да је лечење скупо, неизвесно и да не постоји чаробна ињекција.


Данас постоји велики број произвођача готове хране за псе која је правилно избалансирана и садржи све неопходне елементе за раст и развој. У продаји се налази у облику гранула, конзерви, паштета, кексића и сл.


Поред ове готове хране, препоручујем да штене треба научити да једе и кувану храну. Шта тај оброк куване хране треба да садржи? Не постоје  рецепти којих се треба строго придржавати, али од следећих намирница можете правити квалитетне оброке: месо (пилеће, јунеће, јагњеће, дивљач), риба, јаја, млечни производи, поврће (опрезно с пасуљем и грашком - доста надимају), пиринач, палента, овсене пахуљице.


Оно што не треба заборавити је да псу нипошто не дајете кости да једе док не промени млечне зубе, као и то да кости не треба да буду храна, већ посластица коју му дајете после оброка.

О НАМАO_nama.html
УСЛУГЕUsluge.html
КОНТАКТKontakt.html
САВЕТИSaveti.htmlSaveti.htmlshapeimage_4_link_0